Sambal goreng boontjes

Ingrediënten:

750 g verse sperziebonen

1 ui

2 tenen knoflook

3 el zonnebloemolie

3 el ketjap manis

1 el  sambal

1 tl gemalen gember

1 tl gemalen laos

1 stengel koelverse sereh citroengras

50 g santen kokoscrème

100 ml kraanwater

Aan de slag:

1 Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water met zout in 5 min. beetgaar. Spoel de sperziebonen in een vergiet onder koud stromend water af (zo blijven ze mooi groen).

2 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Roer de ketjap, sambal, het gemberpoeder en de laos erdoor. Snijd het citroengras in grove stukken. Voeg het citroengras, de kokoscrème en het water toe aan het uimengsel.

3 Breng het geheel al roerend aan de kook en breng op smaak met zout. Schep de sperziebonen door de kruidenmix en verwarm nog 3 min. Verwijder voor het serveren de stukken citroengras uit het gerecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *