Tempeh Goreng Manis

Ingrediënten:

2 sjalotten

4 tenen knoflook

2 cm verse gember

1 lombok

250 gram tempeh

300 ml arachide olie

25 gr gula djawa

4 el ketjap manis

Aan de slag:

Maak een boemboe van knoflook, sjalotten, gember en lombok.

Snijd de tempeh in reepjes en frituur ze in een laag hete olie tot ze krokant zijn. Laat vervolgens uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord.

Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit de boemboe 2 minuten. Voeg vervolgens de palmsuiker toe en laat nog 2 minuten doorbakken tot het gekarameliseerd is.

Voeg tempeh en ketjap toe en schep goed door.

Selamat Makan!

Hoofd, indisch, Indonesisch, vega, vegetarisch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *