Jamie’s Turkse Pizza

Ingrediënten:

Pizza’s:

Olijfolie

250 gr. vega rulgehakt (of lamsgehakt, minder vega is het dan)

1 theelepel komijnzaad en 1 theelepel gerookt zoet paprikapoeder

50 gr. Gepelde walnoten

2 takjes verse rozemarijn

2 tenen knoflook

2 eetlepels tomatenpuree

1 citroen (sap)

4 grote bloemtortilla’s

Salade:

4 lente-uitjes

1 groene paprika

1/4 komkommer

3 rijpe tomaten

1 kropje littlegemsla/romainesla

1/2 bosje koriander en 1/2 bosje dille

1 eetl. Olijfolie

1 eetl. Rode wijnazijn

Stukje feta

Aan de slag:

verwarm wat olijfolie in een grote koekenpan en doe er het gehakt, peper en zout, komijnzaad en paprikapoeder bij. Verkruimel er de walnoten bij, ris de naaldjes van de rozemarijn in de pan. Rul het gehakt en laat het goudbruin worden.

Maak de lente-uitjes schoon, ontpit de paprika en snijd alle groenten en kruiden voor de salade in gewenste stukjes. Doe deze in een schaal/plank/etc.

Pers de ongepelde knoflook bij het vlees in de pan. Roer er de tomatenpuree en het citroensap door en haal de pan van het vuur.

Leg de tortillas op 2 bakplaten en spreid het gehaktmengsel er over uit. Zet ze 5 minuten in een verwarmde oven (240 graden).

Maak de salade aan met olie, azijn, peper en zout. Verkruimel de feta er over. Beleg de pizza’s royaal met de salade en serveer met Hummus en evt. Chilisaus.

Bron: Jamie in 15 minuten

Hoofd, vega, vegetarisch, Turks, pizza

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *