Antiboise (Lekker bij zeevis als zeebaars, roodbaars of mul)

Ingrediënten:

  • 250 g tomaatjes, bijv. tros-cherrytomaatjes
  • 3 tomaten
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 25 g zwarte olijven, zonder pit
  • 1 takje peterselie
  • 100 ml olijfolie, extra vierge
  • 1 el kappertjes

aan de slag:

  • Breng voor de antiboise ruim water aan de kook. Kerf de tomaten aan de onderzijde kruislings in. Prik ze aan een vork en dompel ze een voor een 10-12 sec. in het kokende water. Ontvel de tomaten. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.
  • Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Snijd de ui ragfijn. Snijd de knoflook, olijven en peterselie fijn.
  • Verhit 75 ml olijfolie in de koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 3 min. zonder te laten kleuren. Schep de kappertjes, olijven, tomaat, pijnboompitten en peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en evt. een beetje zout en houd warm.

bron: Delicious

(Bijgerecht, bij, vega, dressing)

Geplaatst in: bij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *