Hertenbiefstuk met Rode Portsaus

Ingrediënten:

  • 4 stukken hertenbiefstuk (op kamertemperatuur.)
  • snuf peper en zout
  • snuf tijm
  • 150 ml port
  • 150 ml wildfond
  • 28 gr ontbijtkoek (1 plak)
  • 2 eetlepels boter
  • 2 sjalotten

Aan de slag:

Maak eerst de portsaus. Hak de sjalotten grof, bak 5 minuutjes in een pan met 1 eetlepel boter en voeg een snufje tijm toe. Meng de port en bouillon in een maatbeker of glas en voeg toe aan de sjalotten. Kruimel de ontbijtkoek erbij en roer goed door tot deze is opgelost. Laat de portsaus 15 a 20 minuutjes pruttelen tot deze wat is ingedikt.

Dep de hertenbiefstuk droog. Bestrooi de hertenbiefstuk met peper en zout. Verhit een andere koekenpan op het vuur en smelt daar 1 eetlepel boter in. Leg de biefstuk hierin en schrooi alle zijdes dicht. Laat hem daarna nog op een lager vuur 3 minuten doorbakken voor rare, 5 minuten voor medium en 8 minuten voor well- done (afhankelijk van de dikte). Haal hem uit de pan en wikkel in een stukje aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.

Voeg bakvocht toe aan de saus. Haal de saus van het vuur en monteer (optioneel) met wat klontjes ijskoude boter.

Serveer met zelfgemaakte rode kool: https://kitchenbitch.nl/?s=Rode+kool

Hoofd, feestelijk, wild, hert, portsaus

Bron: leuke recepten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *