Garnalencocktail

GarnalenCocktail

De Classic onder de voorgerechten! Alles valt en staat met twee factoren: de garnaal (dat moeten van die kleine Hollandse zijn) en de cocktailsaus, daar moet voor mijn gevoel toch echt een scheutje Whisky in. Maar dan heb je samen met de andere essentiële ingrediënten wel echt een shinertje!

ingrediënten (voor 4 personen):

75 gr. geslagen room, zonder suiker uiteraard.

4 el mayonaise

2 el tomatenketchup

1 el Whisky

1 tl citroensap

1 tl tabasco

Paar drupjes Worcestershiresaus (spreek uit als Wurshursaus, ongeveer)

Paar blaadjes Babyromainesla

300 gram Hollandse garnalen

Handje verse krulpeterselie (optioneel, staat leuk)

Aan de slag:

Meng de geslagen room met de mayonaise, ketchup en whisky tot cocktailsaus. Breng op smaak met het citroensap, de tabasco, Worcestershiresaus, peper en eventueel zout.

Haal de blaadjes sla los van de krop, was en droog ze.

Verdeel 4 mooie slablaadjes als een bedje over de schaaltjes/glaasjes (per 4 personen), verdeel de garnalen en vervolgens de cocktailsaus over de coupes. Snijd de peterselie grof en gebruik als garnering.

Serveer met getoast casinobrood en gezouten roomboter.

Vis, garnaal, voorgerecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *