Amandelspijs maken

Ingrediënten:

250 gr (blanke) amandelen (of amandelmeel, in dat geval beginnen bij stap 5!)

250 gr suiker

½ citroen, rasp

1 ei

Aan de slag:

Stap 1

Als je blanke amandelen gebruikt kun je bij stap 4 beginnen. Bruine amandelen moeten eerst nog worden ontveld voordat er spijs van kan worden gemaakt. Doe een laag water in een pannetje en breng dit aan doe kook. Voeg als het water kookt de bruine amandelen toe en laat ze 30 seconden koken.

How-to amandelspijs

Stap 2

Doe de noten over in een zeef en spoel ze af met koud water.

How-to amandelspijs

Stap 3

Leg de noten op een schone theedoek en wrijf ze in de doek tegen elkaar om de velletjes te verwijderen. Zorg ervoor dat de amandelen goed droog zijn voordat je ze verder verwerkt.

How-to amandelspijs

Stap 4

Doe de amandelen, de suiker en de citroenrasp in de keukenmachine met hakmessen. Hak de noten fijn.

How-to amandelspijs

Stap 5

Voeg het ei toe en mix verder tot er een samenhangend geheel is ontstaan.

How-to amandelspijs

Stap 6

Wikkel het amandelspijs in plasticfolie en laat het indien mogelijk enkele dagen rusten in de koelkast, zo kan de smaak zich goed ontwikkelen. Je kunt amandelspijs ook heel goed invriezen om het langer te bewaren.

How-to amandelspijs

Bron: Rutgerbakt.nl

Amandelspijs, zoet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *