Gebakken Zeebaarsfilets

Ingrediënten:

  • 4 zeebaarsfilets met huid
  • 1/2 citroen
  • 1 el dille
  • Klont roomboter
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Aan de slag:

  1. Ontschub en ontgraat de zeebaars indien nodig. Laat dit door de visboer doen.
  2. Dep de zeebaars droog met wat keukenpapier en bestrooi deze aan weerszijden met peper en zout.
  3. Rasp de schil van de citroen over de filets (witte gedeelte van de vis) en besprenkel met wat citroensap.
  4. Hak de dille fijn en bestrooi de zeebaars tot slot met de fijngehakte dille.
  5. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Als de olijfolie warm is geworden voeg je de klont roomboter toe.
  6. Leg de zeebaarsfilets met de huid naar boven in de koekenpan. Bak de zeebaars één minuut en draai de vis vervolgens op zodat je de huid kunt bakken.
  7. Als de vis wit is geworden en een beetje glazig is, is de vis klaar. Check de onderkant van de vis ook, de huid van de zeebaars moet knapperig zijn!
  8. Serveer met een goede antiboise, wat groene salade, pastinaakpuree (met wat mierikswortel er doorheen) en enkele sweet potato frietjes.

bron: uitpaulineskeuken.nl

hoofd, vis, feestelijk, vegetarisch, mediteraans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *