Ingrediënten:
- 4 zeebaarsfilets met huid
- 1/2 citroen
- 1 el dille
- Klont roomboter
- Olijfolie
- Peper en zout
Aan de slag:
- Ontschub en ontgraat de zeebaars indien nodig. Laat dit door de visboer doen.
- Dep de zeebaars droog met wat keukenpapier en bestrooi deze aan weerszijden met peper en zout.
- Rasp de schil van de citroen over de filets (witte gedeelte van de vis) en besprenkel met wat citroensap.
- Hak de dille fijn en bestrooi de zeebaars tot slot met de fijngehakte dille.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Als de olijfolie warm is geworden voeg je de klont roomboter toe.
- Leg de zeebaarsfilets met de huid naar boven in de koekenpan. Bak de zeebaars één minuut en draai de vis vervolgens op zodat je de huid kunt bakken.
- Als de vis wit is geworden en een beetje glazig is, is de vis klaar. Check de onderkant van de vis ook, de huid van de zeebaars moet knapperig zijn!
- Serveer met een goede antiboise, wat groene salade, pastinaakpuree (met wat mierikswortel er doorheen) en enkele sweet potato frietjes.
bron: uitpaulineskeuken.nl
hoofd, vis, feestelijk, vegetarisch, mediteraans