Thaise Viskoekjes

Ingrediënten:

500 gram kabeljauwfilet

1 ei

2 el thaise rode currypasta

1 el vissaus

1/2 el suiker

4-5 limoenblaadjes

75 gr. Sperziebonen

Ca. 200 ml. Arachideolie (zonnebloemolie werkt ook prima)

1/4 komkommer

1 kleine sjalot

1 el geroosterde pinda’s

150 ml zoete chilisaus

Aan de slag:

1: dep de kabeljauw goed droog en snijd zo fijn mogelijk. Schep in een kom. Klop het ei goed los en voeg samen met de currypasta , vissaus en suiker toe aan de vis.

2: verwijder de nerven van de limoenblaadjes rol de bladen op. Snijd eerst in dunne repen en vervolgens zo fijn mogelijk. Snijd de puntjes van de sperziebonen en vervolgens in stukjes van 2 tot 3 mm. Schep met het limoenblad door het vismengsel. Kneed met de hand 5 minuten goed door.

3: maak met natte handen van het mengsel platte koekjes van 1 cm dik en 7 cm doorsnede.

4: verhit de helft van de olie in een diepe koekenpan.

5: bak de koekjes gedurende 8-10 minuten in de pan, keer halverwege. Als er nog meer koekjes zijn, doe dit dan daarna opnieuw.

6: halveer de kwart komkommer in de lengte, snijd de helften in de lengte door en snijd de 4 repen in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de sjalot in kwarten en snijd de kwarten in zo dun mogelijke plakjes. Hak de pinda’s fijn. Doe in een kommetje. Schenk de chilisaus er over en schep om. Dip elk viskoekjes in de chilisaus. Gebruik de komkommer en sjalot als crunchy topping.

Bron: allerhande

Vis, Thais, oosters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *