Ingrediënten:
- 3 rijpe maar stevige bananen of bakbananen
- 125 ml water
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 gr bloem
- snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- olie om in te bakken
- Poedersuiker om te bestrooien
Aan de slag:
Meng de bloem met het bakmeel, zout en vanillesuiker. Voeg het ei toe en meng door elkaar. Giet dan beetje bij beetje het water erbij en klop met een garde tot een egaal beslag.
Doe de olie in een pannetje, zoveel zodat de bananen net onder staan als je ze er in doet. Verwarm de olie naar ca. 180 graden. Er moeten belletjes ontstaan als je er een stukje brood of banaan met beslag in doet.
Snijd de bananen door de lengte doormidden en snijd in totaal in ca. 6 stukken. Haal de stukken door het beslag. Gebruik 2 vorken om de bananen uit het beslag te halen en frituur ze vervolgens 3 a 4 minuutjes tot ze mooi bruin zijn. Doe er niet te veel in 1 x in de pan. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
Bestrooi met poedersuiker en serveer.