Ingrediënten:
- 250 g tomaatjes, bijv. tros-cherrytomaatjes
- 3 tomaten
- 1 el pijnboompitten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 25 g zwarte olijven, zonder pit
- 1 takje peterselie
- 100 ml olijfolie, extra vierge
- 1 el kappertjes
aan de slag:
- Breng voor de antiboise ruim water aan de kook. Kerf de tomaten aan de onderzijde kruislings in. Prik ze aan een vork en dompel ze een voor een 10-12 sec. in het kokende water. Ontvel de tomaten. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.
- Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Snijd de ui ragfijn. Snijd de knoflook, olijven en peterselie fijn.
- Verhit 75 ml olijfolie in de koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 3 min. zonder te laten kleuren. Schep de kappertjes, olijven, tomaat, pijnboompitten en peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en evt. een beetje zout en houd warm.
bron: Delicious
(Bijgerecht, bij, vega, dressing)