Ingrediënten:
½ rode puntpaprika
2 stengels bleekselderij
2 worteltjes
2 lente-uitjes
50 g augurken
2 eetl zilveruitjes
125 g Griekse/Turkse yoghurt
75 g mayonaise
1 eetl citroensap
paar druppels worcestershiresaus
zout en peper uit de molen
Aan de slag:
Doe paprika, bleekselderij, wortel, lente-ui, augurken, zilveruitjes en 1 theelepeltje zout in de keukenmachine en hak alles fijn, maar niet helemaal tot prut. Doe in een zeef en laat minstens een uur uitlekken, of zelfs twee. Duw met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Meng groente, yoghurt en mayonaise door elkaar. Breng op smaak met citroensap, worcestershiresaus, peper en (als dat nog nodig is) zout. Laat liefst eerst een nachtje in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Tips:
- Wie het light wil, verandert de verhouding yoghurt-mayo, maar met alleen yoghurt wordt het wel braver (en natter). Dan moet de boel wat extra opgepept worden.
- Het uitlekken van de groente zorgt ervoor dat het mengsel niet te waterig wordt. Nog beter (maar wel wat meer gedoe) is om tegelijkertijd ook de yoghurt uit te laten lekken tot hangop. Ik doe het gewoon in een koffiefilter, maar in een zeef bekleed met een natte, schone theedoek kan ook.
- Blijft ± een weekje goed in de ijskast.
Bron: kokenmetkarin.nl
Bij, broodbeleg, vega, vegetarisch