Pepernoten

Ingrediënten:

200 gr bloem

1,5 tl bakpoeder

1 ei

100 gr honing

30 gr appelstroop

1 el koekkruiden

1,5 tl anijszaad (gemalen of heel)

snufje zout

Aan de slag:

  1. Meng bloem, bakpoeder, koekkruiden en anijszaad door elkaar. Voeg een snufje zout toe.
  2. Doe de honing, appelstroop en het ei bij elkaar in een andere kom en meng dit goed door.
  3. Voeg de twee bij elkaar en maak hier een deeg van.
  4. Rol het in een bal, bekleed met plastic en leg het voor minimaal 2 uur in de koeling.
  5. Verwarm de oven voor op 180˚C
  6. Haal het daarna eruit en rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 1 cm dik.
  7. Snij hier vierkantjes of rechthoekjes van en verdeel die over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  8. Bak ze in de oven tot goudbruin en gaar in 10-13 minuten.

Zoet, sinterklaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *