Ingrediënten:
100gr groene aspergetips
10 mini roma tomaten of cherry tomaten
1el sesamzaad
50gr taugé
1el wasabi mayonaise (kant en klaar kopen of zelf 1el mayonaise mengen met wasabi)
2el sesamolie
2el sojasaus
1el rijstazijn
200gr ijsbergsla
1el ongezouten pinda’s
1 vel gedroogd zeewier (nori)
Aan de slag:
Blancheer de aspergetips 2 minuten in een pan kokend water. Spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaatjes in 4-en. Rooster de sesamzaadjes in een kleine koekenpan zonder vet. Was de taugé en breek deze licht met je hand. Daardoor is de taugé wat kleiner en makkelijker eetbaar.
Maak een dressing van de wasabi mayonaise, sesamolie, sojasaus en rijstazijn.
Meng de ijsbergsla met de aspergetips, tomaatjes, taugé, pinda’s en dressing. Scheur het vel gedroogde zeewier in grove stukken en strooi die over de salade samen met het sesamzaad.
Extra lekker: plakjes kort geroosterde tonijn er bij!
Bron: francescakookt.nl
Oosters, Japan, salade, hoofd, lunch, vega, vegetarisch