Ingrediënten:
220 gram ongezouten roomboter
200 gram witte basterdsuiker
100 gram Griekse yoghurt
rasp en sap van 1 citroen
4 eieren (M)
1 tl bakpoeder
1 tl baking soda
snuf zout
275 gram bloem
Aan de slag:
- Klop de boter en suiker romig. Voeg de Griekse yoghurt, citroenrasp en citroensap toe en mix tot een egaal mengsel. Doe hetzelfde met de eieren. Voeg deze stuk voor stuk toe. Bakpoeder, baking soda, zout en bloem kun je tegelijk toevoegen, mix tot een mooi glad beslag. Zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen kun je stoppen met mixen.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem in en bestuif deze met bloem. Stort het beslag in de cakevorm en spreid het met een spatel gelijkmatig uit.
- Bak de cake in 55-60 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
- Na het bakken laat je de cake zo’n 10 minuten afkoelen in de vorm, daarna stort je hem op een rooster om verder af te laten koelen.
TIPS
Mocht de cake aan het eind van de baktijd te bruin worden terwijl hij nog niet gaar is: dek hem dan af met aluminiumfolie. Zo gaart hij wel door, maar wordt hij niet donkerder.
Bron: laurasbakery.nl
Cake, bakken, oven, citroen, zoet