Smeuïge citroencake

Ingrediënten:

220 gram ongezouten roomboter

200 gram witte basterdsuiker

100 gram Griekse yoghurt

rasp en sap van 1 citroen

4 eieren (M)

1 tl bakpoeder

1 tl baking soda

snuf zout

275 gram bloem

Aan de slag:

  • Klop de boter en suiker romig. Voeg de Griekse yoghurt, citroenrasp en citroensap toe en mix tot een egaal mengsel. Doe hetzelfde met de eieren. Voeg deze stuk voor stuk toe. Bakpoeder, baking soda, zout en bloem kun je tegelijk toevoegen, mix tot een mooi glad beslag. Zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen kun je stoppen met mixen.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem in en bestuif deze met bloem. Stort het beslag in de cakevorm en spreid het met een spatel gelijkmatig uit.
  • Bak de cake in 55-60 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Na het bakken laat je de cake zo’n 10 minuten afkoelen in de vorm, daarna stort je hem op een rooster om verder af te laten koelen.

TIPS

Mocht de cake aan het eind van de baktijd te bruin worden terwijl hij nog niet gaar is: dek hem dan af met aluminiumfolie. Zo gaart hij wel door, maar wordt hij niet donkerder.

Bron: laurasbakery.nl

Cake, bakken, oven, citroen, zoet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *