Stoofpeertjes in port, met kardemom en kaneel

Ingrediënten:

6 stoofperen (Gieser Wildeman, ca 1 kg)

500 ml port (gebruik bessensap voor een alcoholvrije versie)

50 gr suiker

1 kaneelstokje

3 kardemompeulen

3 kruidnagels

Aan de slag:

  • Schil de stoofperen met een dunschiller en laat het steeltje en kontje er nog aan.
  • Doe de port in een pan met de suiker, kaneel, kardemom en de kruidnagels.
  • Doe de stoofperen in de pan, vul eventueel nog aan met water als de peertjes nog niet helemaal onderstaan, en laat het geheel twee uurtjes zachtjes sudderen op een laag vuurtje.
  • Laat de stoofpeertjes iets afkoelen en serveer.

Bron: culi-sandra.nl

Stoofpeertjes, bij, kerst, port, feestelijk vega, vegetarisch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *