Ingrediënten:
4 dorades van ongeveer 400 g
2 el olijfolie
2 venkelknollen, in dunne plakken
2 tl venkelzaad
1 bosje verse dille
2 sinaasappels, sap en schillen
peper en zout
Aan de slag:
- Laat de dorades schoonmaken en schubben.
- Verwarm de oven voor op 210 °C.
- Pak 8 vellen bakpapier en leg die per 2 op elkaar. Bestrijk het bovenste stuk papier met een beetje olijfolie.
- Verdeel de venkel over de 4 stukken vetvrij papier.
- Leg de dorades op de venkelplakjes. Stop een paar takjes dille in elke dorade. Pers een ½ sinaasappel uit over elke dorade.
- Strooi er wat venkelzaad over en wat stukjes dunne sinaasappelschilletjes. Maal er peper en zout over en wat olijfolie.
- Vouw het papier goed dicht en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven.
Bron: visrecepten.nl
Vis, hoofd, oven, dorade