Dorade met venkel

Ingrediënten:

4 dorades van ongeveer 400 g

2 el olijfolie

2 venkelknollen, in dunne plakken

2 tl venkelzaad

1 bosje verse dille

2 sinaasappels, sap en schillen

peper en zout

Aan de slag:

  1. Laat de dorades schoonmaken en schubben.
  2. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  3. Pak 8 vellen bakpapier en leg die per 2 op elkaar. Bestrijk het bovenste stuk papier met een beetje olijfolie.
  4. Verdeel de venkel over de 4 stukken vetvrij papier.
  5. Leg de dorades op de venkelplakjes. Stop een paar takjes dille in elke dorade. Pers een ½ sinaasappel uit over elke dorade.
  6. Strooi er wat venkelzaad over en wat stukjes dunne sinaasappelschilletjes. Maal er peper en zout over en wat olijfolie.
  7. Vouw het papier goed dicht en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven.

Bron: visrecepten.nl

Vis, hoofd, oven, dorade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *