Gepofte Knoflooksoep

Ingrediënten (voor een hoofdgerechtje voor 2 personen) :

2 bollen Knoflook

2 middelgrote uien

2 laurierblaadjes

1 mespunt gemalen kruidnagel

20 gram ongezouten roomboter

2 el tarwebloem

200 ml verse room

500 ml water

1 bouillonblokje (kip of groente)

Wat platte peterselie

Aan de slag:

Verwarm de oven tot 160 graden. Snijd het onderste puntje van de knoflookbollen af, zodat je ook een stukje van de teentjes afsnijdt. Leg de bollen vervolgens op de brede kant op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats in het midden van de oven en laat poffen gedurende 40 minuten.

Haal na 40 minuten de bollen uit de oven, laat een klein beetje afkoelen en peuter vervolgens de gepofte knoflook met behulp van een mesje uit de bollen. Het hoort dat het een beetje prutterig is.

Snipper de ui en laat deze in de boter samen met de laurierblaadjes en de gemalen kruidnagel 10 minuten fruiten op laag vuur.

Voeg daarna de knoflook toe samen met de tarwebloem en laat deze even meebakken gedurende 1-2 minuten.

Daarna water, bouillonblokje en room toevoegen. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 minuten met het deksel half op de pan pruttelen. Af en toe roeren.

Haal de laurierblaadjes uit de soep en pureer de rest met de staafmixer. Je kunt het daarna door een zeef doen, maar als je het goed hebt gepureerd is dat niet nodig. Breng op smaak met peper en zout naar believen.

Serveer met wat gehakte platte peterselie er op en maak af met enkele druppels olijfolie. Rustiek broodje er bij. Klaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *