Ingrediënten:
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg, diepvries
- 4 vijgen
- 25 g amandelen
- ± 2 tl honing
- tête de moine*, met kaaskruller
- ook nodig: kookring 8 cm Ø
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Neem de deegplakjes uit de diepvries en laat ze iets ontdooien. Steek er met de kookring 4 rondjes uit; dit gaat makkelijker als de deegplakjes nog niet helemaal zijn ontdooid en nog stevig zijn. Leg ze op de bakplaat.
- Snijd de vijgen vanaf de bovenkant kruislings in. Druppel 1 tl honing (totaal) in het midden op de deegrondjes en zet de vijgen erop.
- Bak de vijgengalettes in de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.
- Maal de amandelen tot kruimels. Rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Voeg 1 tl honing toe en bak nog
- 30 sec., tot de honing aan de amandelen plakt. Schud de amandelen op een bord en laat ze afkoelen. Bewaar het honing-amandelkruim afgedekt op een koele plek, maar buiten de koelkast.
- Zet de vijgengalettes op 4 borden. Schaaf krullen van de tête de moine en verdeel over de vijgen. Bestrooi met een beetje honing-amandelkruim.
Bron: Deliciousmagazine.nl
Na, nagerecht, Frans, kaas, vegetarisch