Aziatische Kabeljauw uit de oven

Ingrediënten:

  • 2 kabeljauwfilets met vel
  • 20 ml sojasaus
  • 2 el honing
  • 20 ml ketjap
  • 1 el sambal badjak
  • 2 el hoisinsaus
  • 2 cm gember fijn geraspt
  • sesamzaadjes
  • lente ui fijngesneden

Aan de slag:

  • Voeg de sojasaus, honing, ketjap, sambal en hoisinsaus toe in een kom en meng alles goed door elkaar.
  • Dep de kabeljauw droog met een stuk keukenpapier. Leg de kabeljauw in de marinade. Wrijf de marinade voorzichtig in de kabeljauw. Dek af met aluminiumfolie en laat de kabeljauw 2 tot 4 uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 185 °C.
  • Leg de kabeljauw in een ovenschaal. Bestrijk het nog met wat marinade en plaats de schaal ongeveer 25 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de lenteui en rooster wat sesamzaadjes in een pan.
  • Haal de kabeljauw uit de oven. Garneer met de lenteui en sesamzaadjes en serveer met wat rijst.

Bron: cultiviz.nl

vis, Hoofd, Oosters, Indisch, Indonesisch, oven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *