Babi Pangang

Ingrediënten:

  • 2 kg varkensprocureur of varkensnek
  • 4  steranijs
  • zout
  • 1  kippenbouillonblokje
  • 1 el donkere sojasaus
  • 50 ml lichte sojasaus
  • 50 ml Shoaxing rijstwijn

Voor de Babi Pangangsaus:

  • 1  rode ui
  • 3  tenen knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 el sambal oelek
  • 2 el roomboter
  • 2  steranijs
  • 1 el komijnpoeder
  • 210 g tomatenpuree
  • 65 g suiker
  • maïszetmeel
  • scheutje witte wijnazijn
  • 3 el atjar

Extra Nodig:

  • flinke pan
  • staafmixer met hakmolentje
  • olie om in te frituren
  • keukenpapier

Aan de slag:

Babi pangang spek – voorbereiding
Stap 1:

Breng het vlees in koud water (zoveel, tot het onderstaat) met de steranijs, zout, verkruimeld bouillonblokje, twee soorten sojasaus en rijstwijn aan de kook.

Stap 2:

Zet het vuur zacht en laat het vlees afgedekt in circa 2 uur gaarkoken. Schuim het water regelmatig af.

Stap 3:

Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen.

Babi pangang saus
Stap 1:

Pel en hak de ui en de knoflook. Schil en hak de gember fijn.

Stap 2:

Maal de ui, knoflook, gember en sambal tot een gladde boemboe in het hakmolentje van de staafmixer.

Stap 3:

Smelt de boter en bak de boemboe met de steranijs en komijnpoeder circa 10 minuten.

Stap 4:

Meng de tomatenpuree en suiker erdoor. Voeg kokend water toe en breng aan de kook.

Stap 5:

Leng wat maïszetmeel aan met een scheutje water en bind de saus ermee af. Breng op smaak met een scheutje wijnazijn en eventueel nog wat suiker.

Babi pangang afmaken
Stap 1:

Verhit de frituurolie tot 180 °C. Frituur het vlees in circa 3 minuten krokant.

Stap 2:

Laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 3:

Snijd het vlees in plakken. Leg de atjar op een schaal, rangschik het vlees erop en lepel de saus erover.

bron: 24kitchen.nl

Chinees, Azeatisch, Hoofd, Babi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *