Ingrediënten:
1 Spitskool
1 stengel citroengras
3 teentjes Knoflook
2 Sjalotten
1 rode peper
Halve eetlepel kerriepoeder
2 limoenbladeren
2 eetlepels Sojasaus
1 eetlepel Sambal
1 eetlepel Ketjap Manis
350 ml kokosmelk
zonnebloemolie
zout
Aan de slag:
1: Was de spitskool, snijd in fijne julienne (reepjes) en bestrooi met een ruime hoeveelheid zout. Knijp met je handen het vocht uit de spitskool. Zet daarna weg onder druk (tussen twee schalen) in de koelkast voor tenminste een uur, beter nog 2.Tip: Zorg dat je de spitskool goed afspoelt na het zouten. knijp daarna zoveel mogelijk vocht eruit.
2: Pel de sjalot en knoflook. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijst van de rode peper. Snijd de sjalot, knoflook, rode peper en citroengras fijn. Doe in de vijzel samen met de kerrie en vijzel tot een gladde boemboe. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een stoofpan en bak de spitskool zachtjes aan. Voeg hier het limoenblad en de zelfgemaakte boemboe aan toe en bak 2 minuten. Voeg daarna de sojasaus, de sambal en de ketjap toe en roer goed door. Bak het geheel voor 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de kokosmelk toe en laat op middelhoog vuur langzaam de kokosmelk verdampen.
3: Serveer de rendang met rijst voor een prachtige vegetarische maaltijd
Indisch Indonesisch vegetarisch hoofdgerecht
bron: Soenil Bahadoer