Ingrediënten:
200 gr bloem
1,5 tl bakpoeder
1 ei
100 gr honing
30 gr appelstroop
1 el koekkruiden
1,5 tl anijszaad (gemalen of heel)
snufje zout
Aan de slag:
- Meng bloem, bakpoeder, koekkruiden en anijszaad door elkaar. Voeg een snufje zout toe.
- Doe de honing, appelstroop en het ei bij elkaar in een andere kom en meng dit goed door.
- Voeg de twee bij elkaar en maak hier een deeg van.
- Rol het in een bal, bekleed met plastic en leg het voor minimaal 2 uur in de koeling.
- Verwarm de oven voor op 180˚C
- Haal het daarna eruit en rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 1 cm dik.
- Snij hier vierkantjes of rechthoekjes van en verdeel die over een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak ze in de oven tot goudbruin en gaar in 10-13 minuten.
Zoet, sinterklaas