Ingrediënten:
2 blikken goede bliktomaten of circa 10 lekkere verse tomaten
1 Ui, gesnipperd
2 tenen Knoflook, geplet
1 eetlepel azijn
1 laurierblaadje, gedroogd
1 theelepel Suiker
verse basilicum
Zeezout
Zwarte peper
Aan de slag:
- Pureer de gepelde tomaten uit blik met een staafmixer of keukenmachine
- Fruit de ui en geplette knoflook aan in een flinke scheut goede olijfolie
- Voeg de gepureerde tomaten toe in de pan. Voeg vervolgens de azijn, laurierblaadjes en peper en zout toe en roer goed door.
- Laat de saus op een laag pitje een minimaal een uur zachtjes pruttelen. Roer de saus af en toe door.
- Als de saus bijna klaar is haal je de laurierblaadjes en de geplette knoflook uit de saus. Voeg je naar smaak nog wat (zee)zout, zwarte peper, een theelepel suiker en een paar gehakte blaadjes verse basilicum toe. Kook dit nog even een paar minuten mee.
- De saus is klaar voor gebruik of laat de saus afkoelen voor later gebruik. Tip: je kunt ze saus goed bewaren in een paar uitgekookte potjes of flessen.
Bron: foodhunting.nl
Bij, saus, tomaat, vega, vegetarisch, Italiaans, Italië