Ingrediënten:
Panna Cotta:
2 ½ blaadjes gelatine
400 ml slagroom
150 gr witte chocolade, grof gehakt
frambozensaus:
250 gr (diepvries)frambozen, ontdooid
100 gr geleisuiker
½ citroen, sap
Aan de slag:
Frambozensaus:
Doe alle ingrediënten voor de frambozensaus in een pan en breng ze aan de kook. Roer regelmatig door. Laat het mengsel ongeveer 3 minuten doorkoken en giet het dan door een fijne zeef. Duw de frambozenmassa met de bolle kant van een lepel door de zeef zodat de pitjes achterblijven. Laat de saus afkoelen voor gebruik, deze zal dan ook dikker worden. Serveer de saus lauwwarm of afgekoeld.
Panna Cotta:
Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Breng de slagroom in een steelpan aan de kook. Haal de room als deze kookt van het vuur en los de geweekte gelatine daarin op. Giet het slagroommengsel over de witte chocolade en roer dit door tot alle chocolade opgelost is. Giet de panna cotta in de vormpjes (dit recept is voor 4 tot 6 stuks) en laat deze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Om de panna cotta te storten zet je een bakje met heet water klaar. Dompel de vormpjes enkele seconden in het hete water (kijk uit dat er geen water in het vormpje loopt) en haal deze er dan weer uit. Maak met een scherp mes de bovenkant rondom los en stort deze vervolgens op een bordje. Serveer met de frambozensaus.
Bron: rutgerbakt.nl
Na, dessert, Italiaans, framboos, chocolade