In koffie en rum gepocheerde peer met kokoscrumble

We zagen Ainsley Harriot dit heerlijke nagerechtje bereiden op het strand van Jamaica. Dat deed de goedlachse held zo aardig, dat ik meteen peren ben gaan kopen. De kokoscrumble in het originele recept maak je door bloem, koude blokjes boter, basterdsuiker en kokosvlokken (van elk ingrediënt 30 gram) te mengen tot crumble en in 10 minuten te bakken in een oven op 190 graden. Ik vond dit iets te zoet en te vet voor het recept en ik zou voorstellen om gewoon 40 a 50 gram kokosschaafsel te roosteren in een droog pannetje. Maar je mag het zelf weten uiteraard!

Ingredienten (4 personen):

600 ml sterke verse koffie

50 gr Rietsuiker

1 steranijs

4 kruidnagelen

1 kaneelstokje

75 ml bruine rum (ja, ik had witte rum in huis dus heb ik die gebruikt eerlijk gezegd. Yolo!)

4 stevige, doch rijpe peren (ik had conference).

Aan de slag:

Doe de koffie in een pannetje (met deksel) waar de 4 peren ook goed in passen. Voeg de suiker, Steranijs, kruidnagelen, Kaneelstok en Rum toe. Laat op een laag vuurtje lekker rustig heet worden.

Schil intussen de peren en laat de stokjes er aan. Stop ze in de pan en pocheer ze op middenhitte gedurende 20-30 minuten tot ze zacht zijn. De vloeistof moet een beetje siroperig worden. Als het nog te dun is, kan je de peren uit de pan halen en de rest wat verder inkoken.

Serveer op een ondiep bordje of schaaltje, schenk de rum/koffie over de peertjes heen en besprenkel met jouw keuze van kokoscrumble. Lekker met een klein toefje slagroom er bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *