Zeeduivel met schuimige saffraansaus

Ingrediënten 4 personen:

600 gr. Zeeduivel

100 g sjalotten

4 el olijfolie

1  flinke pluk saffraan

200 ml droge witte wijn

150 ml visbouillon (of kruiden- of groentebouillon)

350 ml slagroom

receptje van 24 Kitchen

’s Middags voorbereiden

Saffraansaus:

Pel en snipper de sjalotten. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalotten glazig. Voeg de saffraan toe en laat 10 seconden fruiten. Blus af met witte wijn en laat tot de helft inkoken. Dit duurt circa 5 minuten. Schenk de bouillon en slagroom erbij, breng aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met een beetje zeezout en witte peper uit de molen. Pureer de saus met de staafmixer en schenk door een bolzeef in een schone pan.

Zeeduivel:

Snijd de zeeduivelfilet in plakken van 3-4 millimeter dik. Leg ze naast elkaar op een met olijfolie ingevet ovenplateau en bewaar in de koelkast.

’s Avonds afmaken

Verwarm de oven voor op 125 °C.

Saffraansaus:

Verwarm de saffraansaus op laag vuur.

Zeeduivel:

Zet het plateau met zeeduivel in de oven en laat in circa 5 – 10 minuten warm en gaar worden.

Opmaak bord:

Verdeel 6 plakjes zeeduivel over het bord. Klop de saus schuimig met de staafmixer en lepel rondom de vis. serveer met lekkere groenten of in sinaasappel geglaceerde witlof.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *