Ingrediënten:
600 gram gepelde tomaten
400 gram half-om-half gehakt
200 gram rundergehakt
150 ml witte wijn
100 ml runderbouillon
100 ml volle melk
100 gram wortel ((fijngesneden))
100 gram pancetta ((fijngesneden))
50 gram roomboter
50 gram bleekselderij ((fijngesneden))
45 ml olijfolie
2 tenen knoflook ((fijngesneden))
1 ui ((middelgroot – fijngesneden))
1 laurierblad
1 eetlepel tomatenpuree ((losroeren in de runderbouillon))
peper & zout
Aan de slag:
- Verhit een ruime pan en laat hierin de olie en boter heet worden.
- Zodra de boter is gesmolten voeg je de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak je dit 10 minuten zodat het geurig en glazig begint te worden.
- Voeg dan de pancetta toe en bak dit een paar minuten mee.
- Doe het gehakt samen met een beetje peper en zout naar smaak in de pan en rul het gehakt op hoog vuur met een houten lepel bruin.
- Blus af met de witte wijn en laat dit vervolgens verdampen.
- Doe de tomatenpuree (losgeroerd in de runderbouillon) erbij, bak even mee en voeg dan de gepelde tomaten, melk en laurier toe.
- Laat de bolognesesaus koken, doe de deksel op de pan en zet het vuur laag.
- De bolognesesaus laat je nu ca. 3 uur rustig pruttelen. Kijk af en toe tussendoor, roer de saus even door en als hij te droog begint te worden voeg je een beetje extra bouillon of water toe.
- Breng de saus na 3 uur op smaak met peper en zout. Serveer met pasta of verwerk in een lasagne.
bron: eefkookzo.nl