Tonijnsalade voor op brood

Ingredienten:

1 blik tonijn op (olijf)olie (120 gram)

1 ei (hard gekookt)

1 rode ui

1 bosui

1eetlepel augurkjes (cornichons)

eetlepel Griekse yoghurt

Chiliflakes, olijfolie, citroensap, peper, zout

Aan de slag:

  • Snipper het uitje, snij de augurkjes in kleine blokjes en de bosui in dunne ringen.
  • Het eitje pel je en snij je ook in kleine blokjes.
  • Giet het teveel aan olie van de tonijn eventueel af
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met chiliflakes, peper, zout en een kneepje citroensap.
  • Naar smaak kun je (indien nodig) nog de afgegoten olie toevoegen of wat extra olijfolie toevoegen voor een smeuïge salade.
  • Serveer op brood met sla, plakjes komkommer en tomaat.

vis, bij, tapas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *