Ingrediënten:
3 stuks kabeljauwfilet zonder vel
250 g cherrytomaten, gehalveerd
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
Handje verse basilicumblaadjes, in smalle reepjes gesneden
1 el kalamata olijven, grof gehakt
1 bol mozzarella, in plakken gesneden
Extra vierge olijfolie
Zout en peper uit de molen
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in.
Verhit een koekenpan met wat olijfolie en fruit de sjalot en knoflook op laag vuur aan, totdat de sjalot glazig, maar niet gekleurd is. Voeg de cherrytomaten toe en bak circa 1 minuut op laag vuur mee, totdat ze iets zachter zijn, maar nog geen moes. Zet het vuur uit en roer de basilicum (houd wat achter de hand voor garnering) en olijven door het tomatenmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi beiden kanten met zout en peper. Leg de kabeljauw in de ovenschaal. Bedek de bovenkant van de kabeljauw met het tomatenmengsel en de mozzarella. Besprenkel met wat olijfolie.
Bak de visfilets circa 4 tot 6 minuten (oventijd is afhankelijk van de dikte van de visfilets en de snelheid van je oven) in de oven, of todat de kabeljauwfilets nét gaar zijn.
Garneer met de achtergebleven basilicum. Serveer met ravioli, tortelloni, of pasta.
bron: keukenliefde.nl
Italiaans, vis, oven, kabeljauw, simpel