Ingrediënten:
1 blik Jackfruit – 400 gr in totaal
1 blik kokosmelk – 200 ml
1 stengel citroengras – gekneusd
4 blaadjes kaffir limoen
2 laurierblaadjes
Voor de boemboe:
- 2 el sambal oelek
- 2 tl korianderpoeder
- 4 sjalotten – gepeld en in kwarten
- 6 teentjes knoflook – gepeld
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gember
- 1 el donkerbruine basterdsuiker
- 1 tl laos
- 1 tl kurkuma
Aan de slag:
- Doe de jackfruit in een zeef en spoel goed af onder de kraan. Laat de jackfruit uitlekken.
- Maal voor de boemboe alle ingrediënten met elkaar fijn in een hakmolen, foodprocessor of vijzel.
- Verhit een klein beetje olie in een braadpan en bak hierin de boemboe 2 minuten aan.
- Voeg vervolgens de jackfruit toe en bak deze al omscheppend nog een paar minuten mee.
- Doe de kokosmelk, citroengras, kaffir limoen en laurierblaadjes in de pan. Roer goed door en breng de kokosmelk aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat de Jackfruit Rendang 30 minuten met de deksel op de pan pruttelen.
- Haal na 30 minuten de deksel van de pan en laat de rendang nog eens 60 minuten op laag vuur stoven zodat het vocht indikt. Roer af en toe door om te voorkomen dat de rendang aanbrandt. Als het te droog wordt kan je een klein beetje water toevoegen.
- Serveer de rendang met rijst, pittige boontjes en zoetzuur.
Bron: ohmyfoodness.nl, maar dan een beetje opgelekkerd
Indisch, rendang, vega, vegetarisch, hoofd