Ingrediënten (2 personen):
2 verse makrelen, schoongemaakt en zonder hoofd
3 bosuien
1 rode peper
1 bolletje gekonfijte gember
2 teentjes knoflook
3 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels gembersiroop
2 plakjes citroen
Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snijd de bosui in ringetjes, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd ook deze fijn. Hak de knoflook en de gekonfijte gember (je kunt ook verse gember gebruiken) fijn.
3. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de bosui, peper, gember en knoflook even kort aan.
4. Roer ondertussen de ketjap en de gembersiroop tot een glad papje.
5. Vet een ovenschaal in en leg hier de makrelen in. Leg de plakjes citroen in de buikholtes van de visjes.
6. Voeg de ketjap en de gembersiroop aan de gefruite groenten toe en laat even kort meebakken.
7. Schep een beetje van de saus in de buikholtes van de vis en schenk de rest over de vis heen.
8. Bak de makrelen in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar.
Bron: ohmyfoodness.nl
Vis, makreel, oosters, oven, indisch