Ingrediënten:
8 plakjes bladerdeeg ontdooid
250 gr vegetarisch gehakt
1 el tomatenpuree
1 tl sambal
1/2 rode ui gesnipperd
1 teentje knoflook
1 el verse peterselie fijngehakt
1 ei + 1 extra om te bestrijken
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Doe het vegetarisch gehakt in een kom en voeg daar alle ingrediënten aan toe. Schep even goed door tot het een licht plakkerig mengsel wordt.
- Leg een strook van het gekruide gehakt iets onder de helft op een vel bladerdeeg.
- Vouw het bladerdeeg vervolgens dubbel en druk de randen goed aan.
- Verdeel de saucijzenbroodjes over de bakplaat en bestrijk de bovenkanten met een losgeklopt ei.
- Bak de saucijzenbroodjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Bron: ohmyfoodness.nl
Brood, bakken, vega, vegetarisch, oven