Vegetarische sausijzenbroodjes

Ingrediënten:

8 plakjes bladerdeeg ontdooid

250 gr vegetarisch gehakt

1 el tomatenpuree

1 tl sambal

1/2 rode ui gesnipperd

1 teentje knoflook

1 el verse peterselie fijngehakt

ei + 1 extra om te bestrijken

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe het vegetarisch gehakt in een kom en voeg daar alle ingrediënten aan toe. Schep even goed door tot het een licht plakkerig mengsel wordt.
  • Leg een strook van het gekruide gehakt iets onder de helft op een vel bladerdeeg.
  • Vouw het bladerdeeg vervolgens dubbel en druk de randen goed aan.
  • Verdeel de saucijzenbroodjes over de bakplaat en bestrijk de bovenkanten met een losgeklopt ei.
  • Bak de saucijzenbroodjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Bron: ohmyfoodness.nl

Brood, bakken, vega, vegetarisch, oven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *