French 75 cocktail

Ingrediënten:

30 ml gin

15 ml citroensap

10 ml suikersiroop*

90 ml champagne of prosecco of cava

om te garneren: citroenzest

ook nodig: ijsblokjes en cocktailshaker

serveren: flûte

Aan de slag:

  • Schenk de gin, het citroensap en de suikersiroop in de beker van een cocktailshaker.
  • Vul de beker met ijsblokjes, doe de andere helft erop en shake hard.
  • Fine strain de cocktail in een voorgekoelde champagne ûte.
  • Top up (voorzichtig!) met champagne. De suikersiroop kan ervoor zorgen dat de cocktail overstroomt als je de champagne er te snel bij schenkt. Roer de cocktail voorzichtig door en garneer met een citroenzest.

Suikersiroop: doe 100 gram suiker bij 100 ml water. Verhit tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen, klaar.

Bron: delicious.nl

Cocktail, feest, kerst, bij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *