Boozy Chocolademousse met rum

Ingredienten:

150 gr donkere chocola

100 gr melkchocola

3 el rum

4 eieren, gesplitst

150 ml slagroom

Chocolade vlokken of krullen (of frambozen)

Aan de slag:

Het maken van de chocolademousse is heel eenvoudig. Je smelt de twee soorten chocola samen en je mengt het in de volgorde in het recept met de andere ingrediënten. Zodra alles eenmaal gemengd is hoef je het niet uitgebreid door te kloppen. Juist niet want dan verlies je de luchtigheid van het dessert.

Na het mengen schep je het meteen over in de coupes waarin je het wilt serveren en je zet het tot gebruik in de koeling. Serveer de mousse met wat geschaafde chocola eroverheen (of gebruik vlokken of kant- en klare chocolade versierselen)

Edit van mij: Overigens kan je hierop prima variëren. De versie op de foto is zonder rum, met 150 gr karamel zeezout chocolade, aangevuld met goede melkchocolade. Dan krijg je een wat minder zware mousse, met een heerlijke smaak!

Breek de chocola in stukjes en doe in een hittebestendige kom. Zet dit op een steelpannetje met warm water en voeg de rum toe aan de chocola.
Laat het geheel rustig smelten en roer tot een glad geheel.
Voeg nu de eidooiers toe en roer tot het gecombineerd is. Haal van het vuur.
Klop in een andere kom de eiwitten tot stijve pieken.
Klop de slagroom tot zachte pieken en meng de slagroom met je chocolade mengsel. Roer als laatste de geklopte eiwitten erdoor en verdeel het mengsel over 4 coupes.
Laat opstijven in de koeling voor minimaal 2 uur en serveer met chocolade schaafsel eroverheen, eventueel extra slagroom en natuurlijk een glas rum!

Bron: Miljuschka.nl

Na, zoet, chocolade, vega, vegetarisch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *