Rustiek Brood

Ingredienten:

  • 500 gram tarwemeel (wit, volkoren, half, kijk maar)
  • 8 gram zout
  • 10 gram suiker
  • 6 gram gist
  • 140 gram halfvolle melk op kamertemperatuur
  • 140 gram water op kamertemperatuur
  • 35 gram roomboter op kamertemperatuur

Aan de slag:

  • Doe bloem, zout en suiker in een kom en roer goed door met een garde.
  • Doe melk, water, boter en gist in een beker en laat even staan.
  • Voeg dit mengsel toe aan de droge bestanddelen en kneed in ca. 6,5 minuut in een standmixer  of met de hand tot een soepel deeg waar je een vliesje van kan trekken.
  • Bol het deeg losjes op en leg het in een licht met olie ingevette kom en dek af met een deksel of huishoudfolie.
  • Zet de kom ca. een uur weg.
  • Druk met de vlakke hand de lucht uit het deeg en vorm een bol/boule op de bakplaat.
  • Dek af met folie en laat nog een uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (conventioneel).
  • Bestrooi de bol met wat meel.
  • Maak met een scherp mesje wat snedes van ca. 1,5 cm diep in het brood
  • Bak gedurende ca. 25-30 minuten bruin en gaar.

Brood, rustiek, bakken, oven, superlekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *