Aspergesalade met gegrilde Romainesla

Ingrediënten:

6 el olijfolie

1 el citroensap

2 teentjes knoflook (of minder als je dat wilt)

2 kropjes babyromainesalade

700 gram groene asperges

2 el witte wijnazijn

4 middelgrote eieren

50 gr. Parmesan

Aan de slag:

meng 4 el olijfolie met de citroensap, de uitgeperste knoflook en wat peper en zout.

Snijd de romaines in kwarten, bestrijk de snijvlakken met olijfolie en bak per kant 2 minuten in de grillpan.

Snijd 2 cm van de achterkant van de asperges af, bestrijk ze met olie en bak ca. 6 minuten in de grillpan. Regelmatig draaien.

Pocheer intussen de eieren in 3 minuten. Dit doe je door wat azijn in bijna kokend water te doen, en het ei in een draaikolkje te laten glijden.

Doe de sla op de borden, leg de asperges er rustiek bovenop, daarop het ei en tot slot de dressing, wat zout, peper en maak af met de geraspte verse parmesan.

Bron: ah.nl

Vegetarisch, vega, lente, asperges, licht hoofd, ei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *