vanillecrème met gegrilde pruimen, tijm & maanzaad

Ingrediënten:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 1 ½ tl bourbon vanille-extract
  • 400 g pruimen
  • 25 g suiker
  • 5 takjes tijm
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 tl maanzaad

Aan de slag:

  • Klop de mascarpone door de ricotta. Schep de vanille erdoor en zet op een koele plek weg zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Halveer de pruimen en ontpit ze. Snijd de helften in kwarten of partjes. Leg de pruimen in de grillschaal en bestrooi ze met de suiker. Leg er 4 takjes tijm tussen.
  • Grill de pruimen ± 15 min. op de hete bbq. Verwarm intussen de honing met de rest van de tijm.
  • Schep de vanillecrème op 4 borden. Verdeel de pruimen erover. Besprenkel met de tijmhoning en bestrooi met maanzaad.

nagerecht, bbq, zomers

bron: Delicious

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *