Ingrediënten:
4 middelgrote uien
300 gr. Winterpenen
2 el milde olijfolie
15 gr. Funghi porcini secchi
500 ml heet water
2 tenen knoflook
7,5 gram verse tijm
600 gram paddenstoelenmelange
2 el tarwebloem
3 el sojasaus
Aan de slag:
Snijd de uien in halve ringen. Halveer de winterpeen en snijd in plakjes van 1/2 cm. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui gedurende 20 minuten op laag vuur. Blijf omscheppen tot de ui bruin begint te kleuren.
Doe ondertussen de funghi porcini in een kom en schenk er 200ml van het water overheen. Snijd de knoflook fijn, ris de tijm (paar takjes niet, wegens garnering), halveer de verse paddenstoelen.
Voeg de peen, knoflook, tijm en paddenstoelen toe aan de ui en bak 5 minuten mee op hoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee.
Laat de funghi porcini uitlekken (vang het vocht op) en snijd ze fijn. Voeg samen met het opgevangen vocht, de sojasaus en de overgebleven 300ml water toe aan de groente. Breng aan de kook en laat 20-30 minuten zonder deksel op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en evt. zout.
klaar. Kind kan de was doen. Serveer met puree of pommes duchesse en lekkere groenten, zoals regenboogworteltjes of spruitjes.
Bron: ah.nl
Hoofd, feestelijk, kerst, vega, vegetarisch
Vast erg lekker voor de vega Kerst!