Ingrediënten:
- 2 kabeljauwfilets met vel
- 20 ml sojasaus
- 2 el honing
- 20 ml ketjap
- 1 el sambal badjak
- 2 el hoisinsaus
- 2 cm gember fijn geraspt
- sesamzaadjes
- lente ui fijngesneden
Aan de slag:
- Voeg de sojasaus, honing, ketjap, sambal en hoisinsaus toe in een kom en meng alles goed door elkaar.
- Dep de kabeljauw droog met een stuk keukenpapier. Leg de kabeljauw in de marinade. Wrijf de marinade voorzichtig in de kabeljauw. Dek af met aluminiumfolie en laat de kabeljauw 2 tot 4 uur marineren in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 185 °C.
- Leg de kabeljauw in een ovenschaal. Bestrijk het nog met wat marinade en plaats de schaal ongeveer 25 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de lenteui en rooster wat sesamzaadjes in een pan.
- Haal de kabeljauw uit de oven. Garneer met de lenteui en sesamzaadjes en serveer met wat rijst.
Bron: cultiviz.nl
vis, Hoofd, Oosters, Indisch, Indonesisch, oven