GarnalenCocktail
De Classic onder de voorgerechten! Alles valt en staat met twee factoren: de garnaal (dat moeten van die kleine Hollandse zijn) en de cocktailsaus, daar moet voor mijn gevoel toch echt een scheutje Whisky in. Maar dan heb je samen met de andere essentiële ingrediënten wel echt een shinertje!
ingrediënten (voor 4 personen):
75 gr. geslagen room, zonder suiker uiteraard.
4 el mayonaise
2 el tomatenketchup
1 el Whisky
1 tl citroensap
1 tl tabasco
Paar drupjes Worcestershiresaus (spreek uit als Wurshursaus, ongeveer)
Paar blaadjes Babyromainesla
300 gram Hollandse garnalen
Handje verse krulpeterselie (optioneel, staat leuk)
Aan de slag:
Meng de geslagen room met de mayonaise, ketchup en whisky tot cocktailsaus. Breng op smaak met het citroensap, de tabasco, Worcestershiresaus, peper en eventueel zout.
Haal de blaadjes sla los van de krop, was en droog ze.
Verdeel 4 mooie slablaadjes als een bedje over de schaaltjes/glaasjes (per 4 personen), verdeel de garnalen en vervolgens de cocktailsaus over de coupes. Snijd de peterselie grof en gebruik als garnering.
Serveer met getoast casinobrood en gezouten roomboter.
Vis, garnaal, voorgerecht