Kreeftensoep / Bisque d’hommard

Ingrediënten:

1  kleine gekookte kreeft

1  ui

2  wortels

2 stengels bleekselderij

1 el paprikapoeder

1 el tomatenpuree

40 g gezouten boter

200 ml room

1.5 l visbouillon

4 blaadjes laurier

2 el cognac

1  prei

1  courgette

10  strandkrabben

Extra nodig

  • plastic folie
  • zeef

Aan de slag:

Pel en snipper de ui. Snijd een wortel en de bleekselderij fijn. Verhit olie in een pan en fruit de ui en de groente. Verwijder het kreeftenvlees uit het pantser. Bewaar het kreeftenvlees afgedekt in de koelkast. Hak het pantser fijn en voeg het pantser toe aan de groente. Voeg de strandkrabben toe en schep alles goed door elkaar. Verwarm circa 5 minuten op hoog vuur en breng op smaak met zout en peper. Voeg het paprikapoeder en tomatenpuree toe en ontzuur circa 1 minuut. Schenk de helft van de cognac erbij en flambeer. Blus af met de visbouillon, voeg de laurier toe en breng vervolgens aan de kook. Laat de bouillon met deksel op de pan circa een uur op laag vuur koken. Schil en snijd de tweede wortel, prei en courgette in julienne. Snijd het kreeftvlees in stukjes.

Zeef de bouillon en voeg de room, boter en resterende cognac toe. Breng opnieuw aan de kook en kook op laag vuur circa 5 minuten. Verdeel de groente over borden en schenk de soep erover. Verdeel het kreeftenvlees erover.

Kan ook zonder de krabben, aangevuld met Hollandse garnaaltjes.

Bron: 24kitchen

Kreeft, voor, soep, vis, feest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *